Kiuruveden kaupungintalo

Kuvaus

Uuden kunnantalon suunnittelemiseksi järjestettiin vuonna 1979 arkkitehtikilpailu, jonka voittivat arkkitehdit Reijo Niskasaari, Kari Niskasaari, Ilpo Väisänen ja Kaarlo Viljanen kilpailuehdotuksellaan "Viis yli kolmen".Kaupungintalo rakennettiin voittaneen ehdotuksen pohjalta. Rakennuksen urakoi Rakennusliike T. Tuovinen. Talon vihkiäiset pidettiin 30.9.1984. Rakennus edusti ajankohtanaan uutta "Oulun koulun" arkkitehtuuria, joka pyrki ilmentämään paikan henkeä ja perinnettä modernistisella muototulkinnalla.
Rakennus koostuu kahdesta rakennusmassasta, joita yhdistää ylikulkusilta. Julkisivumateriaaliksi valittiin punatiili, jota on elävöitetty rappauspinnoilla ja puusäleiköillä. Kuntamuodon muuttuessa vuonna 1993 rakennus nimettiin kaupungintaloksi.

Kuva/TIFF

Käyttöoikeus vapaa. Lähde mainittava.

Kuva Item Type Metadata

Valokuva

Viittaus

“Kiuruveden kaupungintalo,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 25. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/129046.

Kunnantalo.tif