Exlibris : Arvid Lydecken (2)

Kuvaus

Otto Arvid Lydecken (31.5.1884 Kontiolahti – 9. 5.1960 Helsinki) oli suomalainen kirjailija. Lydecken vietti lapsuutensa Joensuussa, jossa hänen isänsä Ludvig Lydecken toimi Utran lasitehtaan isännöitsijänä. Lydecken kirjoitti runo-, satu-, kuva- ja seikkailukirjoja omalla nimellään ja nimimerkillä Arvily. Hän oli tieteiskirjallisuuden edelläkävijöitä Suomessa. Lydecken toimitti myös lastenlehti Pääskystä yhdessä Anni Swanin ja Helmi Setälän kanssa. Lehti ilmestyi vuosina 1906–1935. Lydecken työskenteli myös Aamulehden toimittajana.

Joensuun seutukirjaston maakuntaosasto – Pienpainatteet – 99: SUKUHISTORIA

1900-luvun alku

Exlibris on kirjan ensiölehdelle liimattava kirjanomistajamerkki.

Viittaus

Hämäläinen, Väinö (piirtäjä), “Exlibris : Arvid Lydecken (2),” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 24. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132171.