Jukolan osuuskauppa : vuosikertomus yhdeksänneltätoista toimivuodelta 1931

Kuvaus

Nurmeksessa Jukolan osuuskaupan juuret ovat osuustoimintaliikkeessä. Osuuskaupan ensimmäiset säännöt hyväksyttiin ja kuvernöörin vahvistus niille saatiin 25.11.1909.

Kauppatoiminta sai myös alkunsa. Meijerin osuuskunnan kokouksessa 20.2.1912 tehtiin päätös, että Nurmeksen meijerin omistamissa tiloissa Koistisen kauppatalossa alettiin myydä osuustoimintalain puitteissa maamiehen tarvikkeita.

Jukolan osuuskauppa osti meijeriltä liikkeensä päämyymälänä ja konttorina olleen rakennuksen maa-alueineen 25.11.1916.

Lähde:
Tikka, Vilho: Jukolan Osuuskauppa 100. 2013.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – PKKO 69.405 JUK

1932

22 s.; 13 x 20 cm

Viittaus

“Jukolan osuuskauppa : vuosikertomus yhdeksänneltätoista toimivuodelta 1931,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132208.