Hautajaiskutsu : Bernhard Leonard Cederberg

Kutsu Bernhard Leonard Cederbergin hautajaisiin.

Bernhard Cederberg oli joensuulaisen suurliikemiehen, sahanomistaja Gustaf Cederbergin ("Suola-Kusti") poika.

Isä-Gustaf myi liiketoimintansa ja omaisuutensa (mm. Ukonlahden rannalla sijainneen Penttilän hovin kartanon) pojilleen Bernhardille ja Carl Johanille (Janne) vuonna 1875.

Bernhard Cederbergin ansiosta Penttilän sahan työntekijöiden lapsille perustettiin kansakoulu 1890-luvun alussa. Koulu toimi Penttilän hovin piharakennuksessa.

Bernhardin kuoltua 36-vuotiaana vuonna 1886 Janne-veli jatkoi ja kehitti sahatoimintaa.

Lähde

Joensuun seutukirjaston maakuntaosasto – Pienpainatteet – 99: HENKILÖ- JA SUKUHISTORIA – Sijainti: Cederberg-suku

21.7.1886

Osoitettu: Talon isäntä Paavo Watanen

Viittaus

“Hautajaiskutsu : Bernhard Leonard Cederberg,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132308.