Joensuun Työväen Näyttämö : Onnetar

Kuvaus

Joensuun Työväen Teatteri perustettiin 1902. Kaupungissa toimi tuohon aikaan kaksi teatteriryhmää: työväenyhdistyksen näytelmäseura ja Joensuun näytelmäseura. Työväen teatterin ensimmäiseksi johtajaksi valittiin Kaarlo Nissisen Kansanteatterista. Ensimmäinen ensi-ilta pidettiin 17.2.1912. Tuota päivää pidetään vakinaisen teatteritoiminnan alkamispäivänä kaupungissa.

Joensuun Työväen Teatterin missiona oli kohottaa työväen sivistystasoa; työväenteattereiden ei haluttu olevan työväestön propagandakoneistoa. Vuonna 1948 työväen teatteri yhdistyi Joensuun teatterin kanssa ja syntyi Joensuun Kaupunginteatteri.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – Pienpainatteet – 77: TEATTERI

1927—1928

17,5 x 23,5 cm

Viittaus

“Joensuun Työväen Näyttämö : Onnetar,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 18. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132452.