Joensuun kaupungin lihantarkastuksen ohjesääntö

Kuvaus

Lihanmyyntiä alettiin Joensuussa tarkemmin valvoa vuoden 1905 jälkeen. Kaupunki yritti järjestää lihantarkastuksen järjestämistä jo vuonna 1899, mutta vielä vuonna 1907 senaatti hylkäsi ohjesäännöt puuttellisina. Vastustajina ja valittajina olivat torikauppiaat ja teurastajat. Tarkastuksista koituvat kulut koettiin turhan suuriksi. Myös lahtihuonetta torikauppiaat pitivät herrojen keksintönä. Teurashuonetta varten alettiin kerätä viinavoittovaroja jo 1903 mutta vasta 1913 laitos päätettiin rakentaa Pielisjoen ja Kurapuron väliselle niemelle.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – Pienpainatteet – 30-34: YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE

1905

6 s. ; 14 x 22 cm

Viittaus

“Joensuun kaupungin lihantarkastuksen ohjesääntö,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132537.