Lähetyspäiwät Joensuussa

Kuvaus

Joensuun seutukirjastolle on päätynyt aineistoa Emilia Hällströmiin (1860—1941) liittyen. Oheinen pienpainate löytyi Emilialle kuuluneen Koraali-virsikirjan (1896) välistä. Kirjasta löytyy Emilian nimi ja päiväys 21.3.1898. Kirjasta on digitoitu vain kansi sekä nimiösivut.

Emilia oli yksi piirilääkäri Henrik Hällströmin neljästä tyttärestä: Emilia, Sofia Julia (1851—1917), Elin Carolina (1857—1894) ja Hilja Lovisa (1861—1900).

Sisaruksista Emilia ja Julia olivat vahvasti mukana monenlaisessa hyväntekeväisyystyössä. Emilian kerrotaan olleen syvästi uskonnollinen, hieman jäykkä ja varautunut mutta herkkä.

Sisarukset mm. ylläpitivät kaupungissa yksityiskoulua useaan otteeseen vuosien 1876—1893 aikana. Emilia toimi  Joensuun valmistavan koulun ja tyttökoulun käsityönopettaja.

Julia ja Emilia toimivat vahvasti myös vuonna 1903 perustetussa Joensuun NNKY:ssä ja paikallisessa lähetysyhdistyksessä.

Jns:n seutukirjasto – Luettelointi

Jns:n seutukirjasto–Pohjois-Karjalan museo

11 x 28 cm (pienpainate); 10 x 15,5 cm (Koraali-virsikirja)

Viittaus

“Lähetyspäiwät Joensuussa,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 7. toukokuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132547.