Kirjanmerkki : Emilia Hällström (5)

Kuvaus

Joensuun seutukirjastolle on päätynyt aineistoa Emilia Hällströmiin (1860—1941) liittyen. Emilia oli yksi piirilääkäri Henrik Hällströmin neljästä tyttärestä: Emilia, Sofia Julia (1851—1917), Elin Carolina (1857—1894) ja Hilja Lovisa (1861—1900).

Sisaruksista Emilia ja Julia olivat vahvasti mukana monenlaisessa hyväntekeväisyystyössä Joensuussa. Emilian kerrotaan olleen syvästi uskonnollinen, hieman jäykkä ja varautunut mutta herkkä.

Sisarukset mm. ylläpitivät Joensuussa yksityiskoulua useaan otteeseen vuosien 1876—1893 aikana. Emilia toimi Joensuun valmistavan koulun ja tyttökoulun käsityönopettaja.

Julia ja Emilia toimivat vahvasti myös vuonna 1903 perustetussa Joensuun NNKY:ssä sekä paikallisessa lähetysyhdistyksessä. Emilia oli myös vahvasti mukana  Nuorisokirjasto-seuran toiminnassa.

Emilian nimi löytyy arvatenkin Emilian itsensä kirjoittamana useista maakuntakirjaston kokoelmiin päätyneistä kirjoista. Oheinen kortti on löytynyt Emilialle kuuluneen kirjan välistä. Käsiala on huomattavan pientä ja siistiä.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – Pienpainatteet – 99: HENKILÖ- JA SUKUHISTORIA

Viittaus

“Kirjanmerkki : Emilia Hällström (5),” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 18. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132559.