Mestarikirja : Abel Koponen

Kuvaus

Joensuulainen räätälimestari Petter Pakarinen pestasi vuonna 1850 oppipojakseen 19-vuotiaan Abel Koposen. Rahapalkaksi sovittiin kahdesta vuodesta kuusi hopearuplaa. Koponen kävi antamassa kisällinäytteet Viipurissa ja vuokrasi 1855 Pakarisen liikkeen. Vuonna 1862 Koponen hankki Kuopiosta räätälimestarin valtakirjan. Koponen johti liikettään vuoteen 1901 saakka.

Abel Koposella oli luottamustoimia monessa yhdistyksessä. Hän toimi myös kaupungin eri elimissä:  kaupunginvanhimpana, kaupunginvaltuuskunnan jäsenenä, kaupunginpalvelijana, rahatoimikamarin jäsenenä, neuvosmiehenä maistraatissa, raastuvanoikeudessa ja kaupungin valitsemana paloarviomiehenä.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – Painokuvat

3.2.1855

Viittaus

“Mestarikirja : Abel Koponen,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132604.