Kirjekuori : Osvald Olsoni

Osvald (Ossi) Olsoni (1859—1894) oli apteekkari A. F. Olsonin ja Evelina Olsonin poika.

Täysiluokkaisen lukion puuttuessa Joensuusta Osvald ja veljensä Hugo joutuivat muuttamaan Kuopioon. Apteekkarin rouva, äiti Evelina alkoi kirjoittaa veljeksille kirjeitä vuonna 1873: kaksi kirjettä viikossa kolmen lukuvuoden ajan. Posti kuljetti kaupunkien välillä milloin mitäkin pakettia, kun äiti lähetti pojille tavaraa talviturkeista ja pianon suojapeitosta omenoihin ja eksoottisiin viinirypäleihin.

Osvald toimi kauppa-apulaisena tätinsä Augusta Schlüterin kirjakaupassa ja opiskeli lisäksi historiaa.

Lähde

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – Pienpainatteet – 99: HENKILÖ- JA SUKUHISTORIA – Sijainti: Olsoni-suku

1800-luvun loppu (?)

Viittaus

“Kirjekuori : Osvald Olsoni,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 24. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132746.