Saarna Laskiaissunnuntaina 1883

Kuvaus

Alexander Gustaf Walle (18431910) oli Uukuniemen kirkkoherra vuosina 18751910. Samalla hän toimi Sortavalan rovastikunnan lääninrovastina vuodesta 1884 kuolemaansa saakka.

Sortavalan rovastikuntaan kuuluivat Sortavalan kaupunki- ja maaseurakunta sekä Harlun, Ruskealan, Impilahden, Salmin, Soanlahden ja Suojärven seurakunnat. Lähes koko rovastikunnan alue luovutettiin Neuvostoliitolle vuosina 1940 ja 1944. Pieni alue Soanlahden seurakuntaan kuuluneesta Korpiselän rukoushuonekunnan länsiosasta jäi Suomen puolelle. Tämä alue liitettiin sotien jälkeen Joensuun rovastikunnan Tuupovaaran seurakuntaan ja Kuopion hiippakuntaan.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – Käsikirjoitukset

1883

11,5 x 18 cm

Viittaus

Walle, Alexander Gustaf, “Saarna Laskiaissunnuntaina 1883,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132752.