Nuori Suomi - Päivälehden joulualbumi 3 1893

Aihe

Päivälehden joulualbumista vuodelta 1893 löytyy mm. Juha Reijosen kirjoitus.

Juho Reijonen syntyi Nurmeksessa vuonna 1855. Hän oli nuorsuomalainen pappi ja ensimmäisiä suomenkielisiä kirjailijoita. Reijonen vihittiin papiksi vuonna 1881. Sen jonka jälkeen hän toimi lukuisissa seurakunnissa. Vuonna 1891 Reijonen valittiin Virolahden kappalaiseksi.

Vuosina 1881-1905 Reijonen julkaisi kymmenittäin kertomuksia, joissa hän kuvasi pohjoiskarjalaista ja paikallista rahvasta.

1893

Mittasuhteet

S. 1-44 (209); 18,5 x 12 cm; Vaara-kirjastot:; Pohjois-Karjala-kokoelma PKKO 04 NUO ; Joensuun pääkirjasto Varasto PKSV 04 NUO

Viittaus

Päivälehden toimitus (toim.), “Nuori Suomi - Päivälehden joulualbumi 3 1893,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 25. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132872.