Sortavalan kaupunkiseurakunta vv. 1918-1943 : piirteitä seurakunnan synnystä ja kehityksestä

Kuvaus

Sortavalan luterilainen kaupunkiseurakunta aloitti toimintansa 1.5.1918, Kirjassa kerrotaan seurakunnan vaiheista. Kaupunkiseurakunnalla ei ollut omaa kirkkoa, vaan Sortavalan maaseurakunta ja kaupunkiseurakunta käyttivät yhteistä kirkkorakennusta. Ennen talvisotaa oli suunnitelmia oman kirkon rakentamiseksi, mutta ne eivät koskaan toteutuneet. Jatkosodan jälkeen suunniteltiin jälleen uutta kirkkoa. Sortavalan jäädessä rajan taakse, rakentaminen ei enää ollut mahdollista.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – PKKO 28.7 SOR

1943

27 s., kuv.; 14,5 x 21, 5 cm

Viittaus

Kanervo, Oskari, “Sortavalan kaupunkiseurakunta vv. 1918-1943 : piirteitä seurakunnan synnystä ja kehityksestä,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132926.