Aineisto

Wiinan kauhistus, ensin sen ylöllisen juomisen suhteen, kuin se turmelee... Hywää tarkoittawia waroituksia wiinaa vastaan... Sangen tarpeellinen puhe, Raittiuden Seuralta Tokholmista

Dublin Core

Muu tekijä

Nimeke

Wiinan kauhistus, ensin sen ylöllisen juomisen suhteen, kuin se turmelee... Hywää tarkoittawia waroituksia wiinaa vastaan... Sangen tarpeellinen puhe, Raittiuden Seuralta Tokholmista

Vaihtoehtoinen nimeke

Viinan kauhistus

Kuvaus

Henrik Renqvist (alk. Heikki Kukkonen, 1. elokuuta 1789 Ilomantsi – 5. marraskuuta 1866) oli suomalainen kirkonmies ja herätysjohtaja, Karjalan rukoilevaisliikkeen perustaja, uskonnollinen kirjailija ja kirjankustantaja. Hän myös suomensi hartauskirjoja ja arkkiveisuja.

Hän julkaisi raittiusaiheisia kirjoituksia, ja 1835 painettiin Renqvistin tunnetuin teos Viinan kauhistus. Samana vuonna hänet määrättiin kappalaiseksi Sortavalaan, missä toimessa hän pysyi kuolemaansa saakka.

Kirjaan on yhteensidottu Renqvistin artikkeli "Hyvää tarkoittavia varoituksia viinaa vastaan sekä kertomus juopumuksen onnettomista seurauksista, muutamista totisista tapauksista esiin asetettuja" ja Peter Johan Sumeliuksen suomentama "Sangen tarpeellinen puhe, Raittiuden seuralta Tokholmista".

Lähde

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – PKKO 37.6 REN

Kieli

Aikamääre

1835

Mittasuhteet

88, 16, 14 s.; 12 x 19 cm; Kansilehti puuttuu. - Yhteensidottu.; Kirja on Joensuun vanhin hankintakirja, kantanumero 141.

Kokoelma

Avainsanat

Viittaus

Renqvist, Henrik, “Wiinan kauhistus, ensin sen ylöllisen juomisen suhteen, kuin se turmelee... Hywää tarkoittawia waroituksia wiinaa vastaan... Sangen tarpeellinen puhe, Raittiuden Seuralta Tokholmista,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 24. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132947.
 

Tiedostot

http://digikoivikko.vaarakirjastot.fi/files/original/78da0369b6df618ab8ac250b82dbedd7.pdf