Kutsu Minna Canthin patsaan paljastustilaisuuteen 12.5.1937

Kuvaus

Minna Canthin kunniaksi on pystytetty patsas jokaiseen hänen kotikaupunkiinsa: Tampereelle, Jyväskylään ja Kuopioon.

Kuopiossa paljastettiin kuvanveistäjä Eemil Halosen suunnittelema Minna Canthin patsas 12. toukokuuta 1937. Tuolloin oli kulunut neljäkymmentä vuotta Canthin kuolemasta.

Patsas sijaitsee Maaherrankadun varrella, Minna Canthin puistossa. Taitettu kortti, jolla patsastoimikunta esittää kutsun Minna Canthin patsaan paljastustilaisuuteen 12.5.1937. Kortin sisällä on juhlan ohjelma. Kutsussa ei ole vastaanottajan nimeä.

1937

Kuopio

1 arkki korkeus 14 cm

Viittaus

Kuopion Minna Canth -patsastoimikunta., “Kutsu Minna Canthin patsaan paljastustilaisuuteen 12.5.1937,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/133721.