Teatteritalo Väinölänniemellä

”Väinöläniemen huvilaosakeyhtiö” rakennutti niemen kupeeseen oman näytelmähuoneensa.

Minna Canth oli aktiivisesti mukana puuhaamassa kaupungissa vieraileville teatteriesityksille omia tiloja.

Ensiesitys nähtiin 14. elokuuta 1882. Esimerkiksi Suomalainen teatteri vieraili esiintymässä Väinölänniemen huvilalla. Ensimmäinen Canthin näytelmä Kuopiossa esitettiin pari viikkoa avajaisten jälkeen. Näytelmä oli Murtovarkaus.

Talo toimi teatterina vuoteen 1923. Sota-aikana huvila tunnettiin Lottahovina. Rakennus paloi 1967. Minna Canth oli aktiivisesti mukana puuhaamassa vieraileville teatteriesityksille omia tiloja. Teatteritalo valmistui 1882. Ensiesitys nähtiin 14. elokuuta. Ensimmäinen Canthin näytelmä Kuopiossa esitettiin pari viikkoa avajaisten jälkeen. Näytelmä oli Murtovarkaus.

1901

Kuopio

Viittaus

Victor Barsokevitsch, “Teatteritalo Väinölänniemellä,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/133761.