Snellmanin puisto

Snellmanin puisto

Kuvaus

Minna Canthin koti Kanttila sijaitsi Snellmanin puiston laidalla. Kuvassa puisto 1800- ja 1900-lukujen taitteessa, puiston luoteiskulmalta kuvattuna. Snellmanin patsas pystytettiin 1886 ja samalla puistokin sai uuden nimen kansallisen merkkimiehen mukaan.

Minna Canthille puisto oli tärkeä paikka:

Tuolla istuskelen usein yksin Snellmanin kuvapatsaan alla ja kantelen hänelle , kuinka alas suomalainen puolue on mennyt. Ja manaan hänen henkeään alas rusikoitsemaan tämän ajan fennomaaneja, sillä sitä ne totisesti ansaitsisivat. (Minna Canthin kirje Kaarlo Bergbomille 6.7.1886) Postikortti valokuvasta, joka otettu vuosien 1895 ja 1905 välisenä aikana. Kuvassa Snellmanin puiston luoteiskulma: Snellmanin patsas näkyy puiden varjossa vasemmalla. Minna Canthin Kanttila on aivan puiston laidalla, viistosti vasemmalla penkillä istuvan miehen takana.

Kuopio

Viittaus

“Snellmanin puisto,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/133766.