Elli Wilhelmina Canth

Elli Wilhelmina Canth (Minna Canthin tytär)

Kuolinaika

Kuolinpaikka

Kuopio

Elämäkerta

Elli Canth kävi tyttökoulun Kuopiossa ja Helsingin jatko-opistoa sekä opiskeli Saksassa ja Sveitsissä luonnonlääkitystä ja lääketiedettä 1890-93. Minna Canth kirjoitti ulkomailla opiskelleelle tyttärelleen lukuisia kirjeitä, jotka ovat säilyneet. Elli Canth palasi Kuopioon lokakuussa 1893 hoitamaan äitinsä kauppaa. Minna Canthin kuoltua hän huolehti sisaruksistaan ja oli liikkeen johdossa kymmenisen vuotta. Hän työskenteli edelleen liikkeessä, kun veli Jussi Canth tuli sen johtoon. Elli Canth on haudattu Kuopion Isolle hautausmaalle äitinsä kanssa samaan hautakumpuun.

Viittaus

“Elli Wilhelmina Canth,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/133826.