Lyyli Augusta Andersin o.s. Canth

Lyyli Augusta Andersin o.s. Canth (Minna Canthin tytär)

Syntymäpaikka

Jyväskylä

Kuolinaika

Elämäkerta

Lyyli Canth, puoliso vuodesta 1901 August Fjalar Andersin (1877-1952). Pankinjohtaja Andersin työskenteli myöhemmin Canthin Perillisten liikkeessä. Lyyli pääsi ylioppilaaksi vuonna 1899 ruotsinkielisestä yhteiskoulusta, joksi ruotsalainen lyseo oli Kuopiossa muuttunut. Minna-äiti oli pannut nuorimman tyttärensä ruotsinkieliseen yhteiskouluun suomenmielisyydestään huolimatta, sillä yhteiskouluaate ja tyttöjen mahdollisuus vihdoinkin kirjoittaa ylioppilaaksi meni edelle kielipolitiikan. Lyyli lahjoitti Minna Canthin jäämistöä Kuopion museolle ja Kuopion kaupunginkirjastolle. Lyyli on haudattu Isolle hautausmaalle, lähelle Minna, Elli ja Jussi Canthin hautoja, Andersinien sukuhautaan.

Viittaus

“Lyyli Augusta Andersin o.s. Canth,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/133830.