Edla Soldan

Edla Soldan

Kuolinaika

Ammatti

seminaarin opettaja

Elämäkerta

Edla Soldan piti sisaruksiensa Aleksandran ja Augustan kanssa Kuopiossa pikkulasten koulua, jota Minna Canth kävi noin kymmenvuotiaasta varhaiseen teini-ikään. Vähän yli 30-vuotiaana Edla Soldan lähti Sveitsiin opiskelemaan opetusoppia. Sieltä palattuaan hän toimi 1863-79 Jyväskylän seminaarin suomen kielen ja piirustuksen opettajana. Edla Soldan majoitti luokseen seminaarin opiskelijoita mm. Minna Canthin sekä J.H. ja Elias Erkon. Edla Soldan oli Juhani Ahon Venny-vaimon täti. Ahon pariskunnan häätkin pidettiin Edla-tädin luona Helsingissä.

Viittaus

Daniel Nyblin, “Edla Soldan,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 16. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/133836.