Pohjois-Karjalan kansanopiston vuosikirja 1932 : 37:s työkausi

Kuvaus

Pohjois-Karjalan kansanopistotyö alkoi vuonna 1895, kun osakkaita oli tarpeeksi kansanopiston opetuksen järjestämiseen. Sijaintipaikaksi tuli aluksi talollisen Kalle Puhakan kartano Kontiolahdella. Samana vuonna hyväksyttiin Pohjois-Karjalan kannatusyhdistyksen säännöt ja opiston ohjelma. Vuonna 1895 nimettiin myös opiston ensimmäinen johtokunta.

Myöhemmin alettiin puuhata omaa taloa kansanopistolle. Kansanopiston uudeksi paikaksi valikoitui Niittylahti Pyhäselän rannalta ja Karjalan radan varrelta. 4.11.1902 vietettiin uuden kansanopistorakennuksen vihkiäisiä. Siitä saakka Niittylahden kansanopisto on ollut toiminnassa.

Lähde: Vesa Tuominen: Pohjois-Karjalan opisto 1895-1995

Vuosikirja sisältää Pohjois-Karjalan Kansanopiston vuosikertomuksen työkaudelta 1931-1932.

1932

32 s., kuv., 14,5 x 21,5 cm

Viittaus

Tuominen, Olli (toimittaja), “Pohjois-Karjalan kansanopiston vuosikirja 1932 : 37:s työkausi,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 25. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/133884.

P-K.Kansanopisto1932.pdf