Försök till utredande af finska språkets grammatik

Kuvaus

Jaakko Juteinin kirjoittama Försök till utredande af finska språkets grammatik (Suomen kieliopin selittämisen koe) ilmestyi Viipurissa vuonna 1818. Kielioppinsa esipuheessa Juteini korostaa sitä, että suomen kielen murteiden pohjalta on muodostettava yhteinen kirjakieli, jota on puheessakin noudatettava. Julius Krohnin mukaan Juteinin kielioppi oli vähäarvoinen, mutta se oli kuitenkin aikanaan arvokas lisä siihen asti vähän tutkitun suomen kielen rakenteen selvitystyössä.

1818

Lähde

Julkaistu kirjana: Wiborg : (And, Cederwaller), 1818. http://www.rahasto.kansalliskirjasto.fi/pelastakirja/digitoidut.php?id=226

Viittaus

Juteini, Jaakko, “Försök till utredande af finska språkets grammatik,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134224.