Anteckningar af Tankar uti Warianta Ämnen

Anteckningar af tankar uti varianta ämnen

Kuvaus

Jaakko Juteini sai filosofisesta teoksestaan Anteckningar af tankar uti varianta ämnen syytteen vääräoppisuudesta. Kirjailija tuomittiin oikeudessa syylliseksi, ja teoksen koko painos takavarikoitiin ja määrättiin hävitettäväksi polttamalla. Myöhemmin hovioikeus kuitenkin kumosi Juteinin tuomion, mutta kirjat oli jo ehditty polttaa. Teos on digitoitu Kansalliskirjaston Pelasta kirja -kampanjassa.

1827

Lähde

Julkaistu kirjana: Wiborg : (hos And. Cederwaller), 1827. http://digi-tilaukset.lib.helsinki.fi/pelastakirja/p33-06_anteckningar_af_tankar.pdf

Viittaus

Juteini, Jaakko, “Anteckningar af Tankar uti Warianta Ämnen,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134228.