Hämeenlinnan eläinsuojelusseura 1900–1905 : kertomus 30:vuosikokousta varten 30 p. huhtikuuta 1905

Kuvaus

Hämeenlinnan vuonna 1875 perustettu eläinsuojelusseura oli julkaissut 25-vuotiskertomuksensa vuonna 1900. Tämän jatkoksi seuran puheenjohtaja ja sihteeri A. Th. Böök kirjoitti vuonna 1905 seuran 30. vuosikokousta varten kertomuksen kokousta edeltävältä viisivuotiskaudelta. Seura jatkoi edelleen toimintaansa yleisön valistamiseksi ja eläinten paremman kohtelun edistämiseksi. Tällä kaudella ryhdyttiin myös järjestämään myöhemmin perinteeksi muodostunutta lasten Sylvia-juhlaa Kaupunginpuistossa. Juhlan ohjelmaan sisältyi "esitelmiä, soittoa, laulua, virvokkeiden ja kirjallisuuden jakamista kuin myöskin erilaisten pesimispönttöjen näyttäminen".

1905

Lähde

Julkaistu kirjana: Hämeenlinna : Hämeenlinnan eläinsuojelusseura (Hämeenlinnan uusi kirjapaino), 1905. http://urn.fi/URN:NBN:fi-fd2012-pp00000310

36 sivua, 14 x 22 cm

Viittaus

Böök, A. Th., “Hämeenlinnan eläinsuojelusseura 1900–1905 : kertomus 30:vuosikokousta varten 30 p. huhtikuuta 1905,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134682.