Järjestyssääntöjä wangeille Hämeenlinnan kuritushuoneessa

Ordningsreglor för fångarne wid tukthuset i Tawastehus

Kuvaus

Vangeilta edellytettiin 1800-luvun loppupuolella mm. välttämätöntä kuuliaisuutta ja tottelevaisuutta esimiehiä kohtaan sekä uutteruutta ja tarkkaavaisuutta työssä ja opin kuulemisessa. Kiellettyä oli mm. tappeleminen muiden vankien kanssa, ääneen nauraminen, laulaminen, viheltely, huutelu, luikkaaminen ja kaikki muutkin sopimattomat kujeet. Vangeille esitellään ohjeissa myös vankilan päiväjärjestys herätyksineen sekä työ- ja ruokailuaikoineen. Ohjeet vangeille on kirjattu sekä suomen että ruotsin kielellä. Ohjeet on allekirjoittanut Hämeenlinnan vankilan johtaja P. A. Brofeldt.

1877

Julkaistu painettuna: Hämeenlinnassa : (A. W. Lindgrenin kirjapainossa), 1877.

Viittaus

Brofeldt, P. A., “Järjestyssääntöjä wangeille Hämeenlinnan kuritushuoneessa,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134689.