Kesäkausi Jäämeren ja Vienanmeren rannoilla. Matkamuistelma

Kuvaus

Julias Ailion teos "Kesäkausi Jäämeren ja Vienanmeren rannoilla - Matkamuistelma" hankittiin Savijoen Lainakirjaston kokoelmiin vuonna 1901. Kirjastossa tallella olevan luettelon mukaan sen hinta oli tuolloin 1 markka ja 35 penniä. "Kesäkausi Jäämeren ja Vienanmeren rannoilla" on Savijoen piirikirjaston kirja nro 33. Kustannusosakeyhtiö Otavan kustantama kirja on painettu vuonna 1899 Kuopiossa O.W. Backman´in kirjapainossa. Kirja kuuluu nykyään Pukkilan kunnankirjaston kokoelmiin ja sen voi lukea oheisesta linkistä (klikkaa kirjan kansikuvaa).

Julius Edvard Ailio (1872-1933) oli arkeologi ja poliitikko. Hän työskenteli muun muassa Muinaistieteellisen toimikunnan esihistoriallisen osaston johtajana (1920-1933), Helsingin yliopiston arkeologian dosenttina (1910-1926) ja Suomen ja Pohjoismaiden arkeologian vt. professorina (1921) sekä vt. valtionarkeologina (1926, 1929). Sosialidemokraattien edustakuntaryhmään kuulunut Ailio toimi kansanedustajana (1919–1921 ja 1924–1933) ja oli opetusministerinä Tannerin hallituksesssa (1926-1927).

1899

2014

Viittaus

Ailio, Julius, “Kesäkausi Jäämeren ja Vienanmeren rannoilla. Matkamuistelma,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7668.