Lakkoja ja ammattiyhdistystoimintaa

Kuvaus

Yleislakon aikana 1949 Ivalossakin liikehdittiin maalaamalla mielenosoituksellisesti rikkurin hevonen. Solojärven savotan aikana 1952 jouduttiin peräämään palkkasaatavia. Savotoiden johtajien äkkinäisyydestä johtuen työmaalla harrastettiin vilunkia ja savottamiehiltä jäi palkkoja saamatta. Saatavia yritettiin periä konkurssiin ajautuneelta yhtiöltä. mutta siihen tarvittiin takauksia, joita ei ollut aivan helppoa saada. Työntekijöitä alettiin kouluttaman ammattiyhdistystoimintaan järjestämällä kursseja ja muuta koulutusta. Tietämystä saatiin lisää, kun kuntaan palkattiin taloustoimeen henkilöitä, joilla oli ay-osaamista.

1989

2014-06-26

Inarin kulttuuritoimen haastatteluaineisto 1979 - 1989

10:31

Mansikka-Aho, Vilho

Kola, Oiva

Solojärvi
Talvitupa

Jefremoff, Irja
Kela, Pirkko
Portti, Risto
Kiviniemi, Santeri
Kiviniemi, Ville

Viittaus

Kola, Oiva, “Lakkoja ja ammattiyhdistystoimintaa,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 3. toukokuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122813.