Metsätyön luonne, ankaruus ja kannattavuus

Kuvaus

Haastattelun alussa Esko Mannermaa kuvaa nuoren miehen ensikosketusta savottatöihin ja saapumista savottakämppään jurojen savottajätkien joukkoon. Esko Mannermaa ja Vilho Mansikka-aho keskustelevat metsurin työn raskaudesta ja työmotivaatiosta. Tuottavuutta tarkastellaan lyhyellä tähtäimellä ja työntekijälläkin on usein mielessä vain tilipussi. Tästä on seurauksena metsureiden lyhyt työura, joka päättyy usein jo 40 -vuotiaana. Esko Mannermaan mielestä työssä pitäisi pitää taukoja ja huolehtia muutenkin omasta kunnosta.

1989

2014-06-26

Inarin kulttuuritoimen haastatteluaineisto 1979 - 1989

08:44

Mansikka-Aho, Vilho

Mannermaa, Esko

Viittaus

Mannermaa, Esko, “Metsätyön luonne, ankaruus ja kannattavuus,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 5. toukokuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122820.