Kuolinilmoitus : Jacob Gustaf Cederberg

Ilmoitus kauppias Jacob Gustaf Cederbergin kuolemasta.

Jakob Gustav Cederberg (1823–1875) oli kotoisin Pietarsaaresta. Kirvesmiehenä työskennellyt Cederberg muutti 1843 Liperiin. Sittemmin hän toimi Penttilän lastauspaikan hoitajana ja suolanmittaajana. Tästä johtuu lempinimi ”Suola-Kusti”.

Joensuun kaupungiksi tulon jälkeen 1848 Cederberg haki porvarioikeuksia ja ryhtyi kauppiaaksi. Hän hankki haltuunsa Penttilän tilan Antti Mustoselta ja aloitti 1870 sahaustoiminnan vuokraamallaan Hasanniemen sahalla.

Vuonna 1871 Cederberg perusti yhdessä Petter Parviaisen kanssa Penttilän sahan. Penttilän tilan alueelle perustettiin myös laivanveistämö, sillä Cederberg oli aloittanut laivaliikenteen harjoittamisen muutamia vuosia aikaisemmin. Vuonna 1875 Cederberg luovutti yrityksen pojilleen Bernhard Cederbergille (1852–1886) ja Carl Johan "Janne" Cederbergille (1847–1908).

Lähde

Joensuun seutukirjaston maakuntaosasto – Pienpainatteet – 99: HENKILÖ- JA SUKUHISTORIA – Sijainti: Cederberg-suku

16.11.1875

Viittaus

“Kuolinilmoitus : Jacob Gustaf Cederberg,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132224.