Kuvaus

Tyko Hagman kertoo kaupunkihistoriassaan hämeenlinnalaisten ponnistuksista kaupungin historian tuhoisimman tulipalon sammuttamiseksi. Vuoden 1831 suurpalossa tuhoutui lopulta kolme neljäsosaa kaupungin koko rakennuskannasta. Kirkkoa lukuun ottamatta kaikki tärkeimmät rakennuksen paloivat. Vain kaupungin kaakkoiskulmalla osa rakennuksista säästyi tulelta. Äänitteen on toteuttanut Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX vuonna 2010, lukija Veikko Pulli.

1900

2011-05

Lähde

Julkaistu painettuna kirjassa: Hagman, Tyko, Kunnallis-historiallinen kertomus Hämeenlinnan kaupungista. - Hämeenlinna : Hämeenlinnan kaupunki (Osakeyhtiö Hämäläisen kirjapaino), 1900.

Ääni/MBEG

3 minuuttia 7 sekuntia

Viittaus

Hagman, Tyko, “Tulipalo 1831,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134068.