Hevosvetoinen kuusenhavu- ja polttopuukuorma

Kuvaus

Hevosvetoinen kuusenhavu- ja polttopuukuorma (lamuska) (2_7 Honkajoki). Kuvan kaksi henkilöä tuntemattomia. Takana talo. Kuusenhavuja käytettiin jatkosodan aikana karjan kuivikkeina olkien sijasta. Olkia käytettiin tuolloin eläinten ruokana. Olkia silputtiin ja haudutettiin vedessä, jonka jälkeen niiden sekaan laitettiin jauhoja ja tarjottiin eläimille. Kuvaan kirjoitettu vuosiluku 1941. Julkaistu aikaisemmin teoksissa Kotikylä - Pukara Saunaluoma (Kankaanpää 1988) s. 85 ja Menneitä muistellen (Hämeenlinna 1996) s. 84.

1941

2015

Oikeudet

Kopiointivapaa. Lupa kuvan kaupalliseen käyttöön pyydettävä Honkajoen Kotiseutuyhdistys ry:ltä. Lähde mainittava lainattaessa.

Viittaus

Hälli, Juho, “Hevosvetoinen kuusenhavu- ja polttopuukuorma,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/121193.