Aineisto

Kasimir Leinon kirje Olga Kyreniukselle 2.2.1900

Dublin Core

Tekijä

Nimeke

Kasimir Leinon kirje Olga Kyreniukselle 2.2.1900

Kuvaus

Kasimir Leinon kirje Kuopiosta tädilleen Olga Kyreniukselle Helsinkiin.

Kirjeen kirjoittamisen aikaan Kasimir oli sairaana ja Nykyaika-lehti lakkautettu. Kasimir murehti täyttämättä jääneitä tilauksia. - Lukkari Lüger on ilmeisesti hahmo Frans von Schönthanin näytelmässä Hullutusten hetki.

---

Kuopio 2 p. helmik. 1900.

Täti hyvä

Piru periköön, siis meidät itsekunkin, sillä kiittämättömyys on maailman palkka, sanoo lukkari Lüger "Hullutusten hetkessä". Se nyt näkyy olevan niin määrätty, että minun täytyy lempojen tautta – sillä tietysti ei Eino nytkään ole painattanut kiertokirjettä, jolla olisi Nykyajan kunnialliseen hautaan saanut – menettää maineeni tulevien polvien silmissä ja että minua kaikenlaiset "lorvit" pääsevät osoittelemaan raha-asioistani ja nylkemään vielä jälestäkin päin. Sille Haaviston lurjukselle lähetän tässä 125, vaikka rahani kyllä parempaankin tarvitsisin, mutta kirjapainosta saavat antaa spesifieeratun laskun, jota sitten hiljalleen maksetaan, mikäli jaksetaan.

Lempo tässä jaksaa enää ajatella kenenkään pääkivistyksiä, enemmän omia kuin muidenkaan, työtä on, kiire on, tekee minkä jaksaa ja kun ei jaksa, niin kaatuu ja kuopatkoot ne, jotka jälelle jäävät. Hyvästi vain ja kiitoksia vaivoista

Kasimirilta

Ottakaa Haavistolta kuitti ja lähettäkää se minulle

Luontiajankohta

2.2.1900

Teksti Item Type Metadata

Original Format

Käsinkirjoitettu kirje

Viittaus

Leino, Kasimir, “Kasimir Leinon kirje Olga Kyreniukselle 2.2.1900,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 4. maaliskuuta 2021, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122113.
 

Tiedostot

http://digi.kirjastot.fi/repository/12fb5106e5c8cb6e1f377245b711476e.pdf