Junnun Matin talo oli Koppelon kylän keskuspaikka

Kuvaus

Junnu-Matin talo oli Koppelon kylän keskus, jossa hoidettiin posti- , puhelin- ja kauppa-asiat. Talossa asui paljon oman suvun väkeä, mutta ovet olivat silti avoinna kulkijoille, jotka saivat yöpyä ja ruokailla talossa. Runsaasta väkimäärästä huolimatta talossa vallitsi sopu ja järjestys. Junnu-Matti oli vanhanajan patriootti, jonka ei tarvinnut korottaa ääntä, pelkkä katse riitti hiljentämään hälinöivät lapset. Postinhakureissuilla isännät intoutuivat toisinaan tarinointiin ja silloin talon isännälläkin oli nauru herkässä.

2012-01-9

2013-07-23

Inarin kirjastotoimen haastatteluaineisto: Tarinat talteen -hanke 2011-2013

08:10

Afanasjeff, Pirkko Eila Mirjami

Koppelo

Kiviniemi, Matti Heribert (Junnu-Matti)
Kiviniemi, Selma
Sarre, Matti

Viittaus

Afanasjeff, Pirkko Eila Mirjami, “Junnun Matin talo oli Koppelon kylän keskuspaikka,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122941.