Pukkilan sekakuoro

Pukkilan sekakuoro

Kuvaus

Pukkilan sekakuoron perustaja ja johtaja oli kuvissa oleva kanttori Johan V. Marttinen. Kahdessa ensimmäisessä, vuonna 1911 otetuissa kuvissa kuoro poseeraa Pukkilan nuorisoseurantalon edessä. Toisesta kuvasta on tunnistettu Sigrid Alanko (o.s. Helenius) (toinen rivi, 3. vas.).

Kolmannessa kuvassa on sekakuoron jäseniä sekä muita kuntalaisia. Kuva on otettu vuonna 1916, pappilan pihapiirissä. Kuvassa eturivissä Jaakko Simolinna (oik.), Emma Riihimäki, Hilda Helenius ja Karin Simolinna. Viljam Vuorio on toinen vasemmalta.
Vasemmalla keskimmäisessä rivissä valkopaitaisen naisen edessä Sylvester Sand, hänen vieressään vasemmalla V. Penttinen (valkoinen parta) ja kuoronjohtaja J. V. Marttinen.
Takarivissä Einar Simolinna (4. vas., lapsi sylissään), K. G. Vikström (valkopaitaisen naisen takana), hänen oikealla puolellaan Liuhkon herra Ahlberg ja hänen oikealla puolellaan opettaja Ivar Salmi. Emmanuel Soini on takarivissä Salmen oikealla puolella olevan miehen jälkeen. Hänen oikealla puolellaan opettaja J. G. Vuorela, Karl Kontula ja J. Lindroos.
Martti Saariston Pukkilan historia -teoksen mukaan valokuvaaja on todennäköisesti ollut Heikki Seppälä.

1911
1916

2016-07

Kuva Item Type Metadata

Physical Dimensions

9cm x 14cm

Viittaus

“Pukkilan sekakuoro,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/123697.