Vatselan kylä

Vatselan kylä

Kuvaus

Pirilän kaupunginosassa sijaitseva Vatselan kylä on suurelta yleisöltä piilossa oleva ”Raision varjelluin salaisuus”. Vielä 1900-luvun alussa kylässä oli neljä taloa: Yli-Isotalo (Ylinen), Ali-Isotalo (Alinen), Vähätalo ja Uurna. 1910-luvun lopulla Uurnan rakennukset purettiin Ylistupaa lukuun ottamatta. Kyläkeskukseen saavuttaessa näkyvät ensimmäisinä vasemmalta Vähätalo, Ylistupa ja äärimmäisenä oikealla oleva Raision vanhin puurakennus, 1750-luvulta peräisin oleva Vähätalon aitta. Vatselan ainutlaatuinen kylämaisema on poikkeuksellisen hyvin säilynyt ehjä kokonaisuus.

1978

Raision kirjasto

Raision kirjaston kotiseutukokoelma

Viittaus

Tuominen, Martti, “Vatselan kylä,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/124316.