Aineistot (yhteensä 44)

  • Aihe on tarkasti "aitat"

Alapiha. Keitele, Äyräpää. Luhtiaitta on siirretty Alapihaan Uudismäen tilalta vuosina 1937-38. Aittaa oli Uudismäen tilalla käytetty tallina ja latona. Alapihassa luhtiaitta on ollut viljavarastona.

Hanhimäki. Keitele, Hamula. Kahdeksanhuoneinen aittarakennus on rakennettu vuonna 1895.

Harju. Keitele, Sulkavanjärvi. Pihapiiriin kuuluu hirsinen aittarakennus, jossa on kolme aittahuonetta sekä 1933 päätyyn tehty vilja-aitta.

Huittisten kotiseutuyhdistyksen kuvakokoelman kuva nro 448

Järventaus. Keitele, Sulkavanjärvi. Pihapiirin ulkopuolella sijaitsee kaksikerroksinen vilja-aitta. Siirretty nykyiselle paikalle 1946.

Avainsanat: , ,

Kallioharju. Keitele, Hamula. Aittarakennukset ajoittuvat 1840-luvulle.

Kirkkoniemi. Keitele, Hamula. 1920-luvulle ajoittuva rakennusryhmä. Viidestä rakennuksesta on jäljellä kaksi; päärakennus, joskin lyhyempänä kuin vanhempi tupa sekä kaksihuoneinen aittarakennus.

Kivikko ns. Kiviaho. Keitele, Viinikkala. Tilan vanhimmat rakennukset ajoittuvat ilmeisesti 1800-luvun puolelle.

Huittisten kotiseutuyhdistyksen kuvakokoelman kuva nro 454

Koivula. Keitele, Vuonamo. Vilja-aitan jalkarakenne edustaa ns. salvosjalkaa. Tarkoituksena huolehtia tuuletuksesta ja että pystytään eristämääm maaperästä.

Kumpuniemen vanha aitta Kumpuskylästä 1964

Lampila. Keitele, Hamula. Päärakennusta vastapäätä sijoittuva aittarivi. Vanhat rakennukset ajoittuvat 1800-luvun loppupuolelle.

Lappala. Keitele, Sulkavanjärvi. Vuonna 1946 rakennettu luhtiaitta. Rakennus on tehty kesällä 1946 entisen tallin, heinäladon ja meijerihuoneen paikalle. Aitassa on kuusi aittahuonetta. Alakerrassa oli ennen vaateaitta, ruoka-aitta sekä jauhoaitta.…

Mäntylän aitat 1967.

Avainsanat: , ,

Mattila. Keitele, Vuonamo. Kaksikerroksinen luhtiaitta.

Mattilan aitassa oli harvinainen kotimuseo, jossa on esimerkiksi suden- ja ketunraudat 1800-luvulta, maasepän tekemät kampi- ja pystykirnu, suustaladattava rihlakko 1800-luvulta, tuohesta valmistettuja astioita, Ruotsin vallan aikaisia hopeamarkkoja,…

Avainsanat: , ,

Mustinmäki. Keitele, Sulkavanjärvi. Luhtiaitta on vuodelta 1946.

Mustinmäki. Keitele, Sulkavanjärvi. Vilja-aitan ovi.

Mustinmäki. Keitele, Sulkavanjärvi. Vilja-aitta vuodelta 1869.

Ensimmäisessä kuvassa Reino Nieminen (vas.) ja Johan Nieminen esittelevät kalasaalista. Taustalla, aitan seinällä ovat kuivumassa kalaverkot. Toisessa kuvassa ovat Martti Salmi (vas.) ja Johan Nieminen. Kuvat otettu todennäköisesti…

9049 Import Harry Schauman's Bokhandel, Wasa
Ser. C. No. 16
Brefkort.
(Carte Postale.)
För skriftliga meddelanden
För adressen

Norra Vallgrundin ranta-aittoja Raippaluodossa
Sjöbodar vid Norra Vallgrund i Replot

2008
Museon aitassa on järjestetty kesäisin eri teemoihin liittyviä näyttelyitä.

Vuonna 2008 esillä oli Nousiaisten osuusliikkeen historiaan liittyvä näyttely.

Pappilan puhdastyylinen aittarakennus 22.6.1965

Pasala. Keitele, Tossavanlahti. Pihapiiriin kuuluu vuonna 1867 rakennettu yksinäisaitta, jota on käytetty vilja-aittana.

Pekkala. Keitele, Sulkavanjärvi. Pihapiirissä sijaitseva luhtiaitta.

Pellonpää. Keitele, Hamula. Tilalla sijaitseva luhtiaitta on rakennettu 1834. Aitta on merkitty Pohjois-Savon maakuntaliiton, Pohjois-Savon seutukaavaliiton sekä Kuopion museon tekemään kulttuurihistorialliseti arvokkaiden rakennusten luetteloon.

Peltoahon aittarakennus 1968.

Ensimmäisessä kuvassa Lehtisen pihalla istuu joukko perunanistutukseen lähdössä olevia ihmisiä.
Kuvassa edessä Merikannon tyttö (vas.), Merikannon mamma, Sorge Martin, Alma Raunio ja Emmi Rantalainen ja takana Lyyli (vas.) ja Keijo Lehtinen, Einari…

Pohjoismäki. Keitele, Hamula. Eloaitta rakennettu ensimmäisen kerran 1843 seinässä olevan vuosiluvun mukaan.

Rasila. Keitele, Sulkavanjärvi. Kaksikerroksinen aittarakennus ns. vilja-aitta.

Avainsanat: , ,

Riskaa. Keitele, Vuonamo. Yksikerroksinen vaateaitta ajoittuu 1800-luvulle.

Riskaan aitat

Avainsanat: , ,

Rytkölänmäki. Keitele, Sulkavanjärvi. Kaksikerroksinen eloaitta 1800-luvun lopulta.

Rytkölänmäki. Keitele, Sulkavanjärvi. Yksinäisaitta ajoittuu 1800-luvun lopulle.

Siekkilä. Keitele, Hamula. Talon pihapiirissä on kaksi yksinäisaittaa. Vanhimpaan aittarakennukseen on liitetty vuosiluvullinen 1863 lauta.

Siekkilä. Keitele, Hamula. Talon pihapiirissä on kaksi yksinäisaittaa. Nuorempi aitoista ajoittuu 1900-luvun alkuvuosikymmenille.

Perunanistuttajat viettävät taukoa pellon laidalla Pukkilan Kirkonkylässä. Takana näkyy aittoja.
Kuvassa Emmi Rantalainen (vas.), Niilo Lehtinen, Alma Raunio, Sorge Martin, Einar Mäkelä, Merikannon mamma, Keijo Lehtinen, Merikannon tyttö ja Lyyli…

Uudiskangas. Keitele, Viinikkala. Rakennukset ajoittuvat osin 1800-luvun lopulle, osin 1900-luvun alkuun. Kuvassa kaksikerroksinen aittarakennus.

Uudismäki. Keitele, Äyräpää. Tilan luhtiaitta on sijainnut paikallaan 1800-luvun puolivälistä. Luhdin pihapuoleiseen seinään on kaiverrettu vuosilukumerkinnät 1853, 1865, 1869 ja 1910.

Uusipaikka. Keitele, Sulkavanjärvi. Pihapiirissä päärakennusta vastapäätä sijaitseva kaksikerroksinen luhtiaitta. Se on siirretty tilalle viereisen Järventauksen pihasta 1920-luvulla. Luhtiaitan isompi osa on entinen tallirakennus. Tämän ja…

1978
Pirilän kaupunginosassa sijaitseva Vatselan kylä on suurelta yleisöltä piilossa oleva ”Raision varjelluin salaisuus”. Vielä 1900-luvun alussa kylässä oli neljä taloa: Yli-Isotalo (Ylinen), Ali-Isotalo (Alinen), Vähätalo ja Uurna. 1910-luvun lopulla…

Vuonamon Peltoahon vilja-aitat ja liiterit. Vuosiluku ei tiedossa.

Avainsanat: , ,

 
Koneluettavat metatiedot: