Purjesalo Oy:n liiketalo

Kuvaus

Liikkeen perustaja Ananias Peksujeff, myöhemmin Purjesalo, syntyi vuonna 1877 Vienan Karjalan Kontokissa. Hänen isänsä oli kiertänyt kaupanteossa 1800-luvun loppupuolella Pohjois-Savossa 30 vuoden ajan. Ananias oli mukana 13-vuotiaasta alkaen, ja hän oli myöhemmin yksi niistä laukkukauppiaista, jotka perustivat oman liikkeen Suomeen 1900-luvun alkupuolella. Hän perusti kaupan Kaavin Viitaniemeen ja muutti myöhemmin Lapinlahdelle. Täällä kauppakartanossa toimi vielä 1930-luvulla Lapinlahden rautakauppa. Ananias Purjesalon jälkeen kauppiaana jatkoi hänen poikansa Jussi Purjesalo.
Aineiston luovuttaja: Kirsi Koponen

Lapinlahti-Seura

Vapaa käyttöoikeus, Lähde mainittava.

Viittaus

“Purjesalo Oy:n liiketalo,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/125745.