Vanhoista kätköistä : Tietoja eräiden Kajaanin entisten virkamiesten rikoksista

Kuvaus

Kun Kajaanin kaupunki ja sen ympäristö olivat entisaikoina maanteiden puutteessa eristettynä muusta Suomesta, eivät virkamiehet mielellään tahtoneet tuolle syrjäiselle seudulle. Lisäksi Etelä-Suomessa palvelevia virkamiehiä rangaistiin rikoksista ilmeisesti lähettämällä heidät Kajaanin seudulle. Tästä syystä sattui Kajaaniin useita virkamiehiä, jotka erotettiin heidän tehtyä jonkin rikoksen.

Artikkelissa esitellään jonkin rikoksen takia virastaan erotettuja virkamiehiä 1700-luvun ja 1800-luvun alun Kajaanista. Artikkeli on ilmestynyt Kainuun Sanomissa 36-37/1936. Kirjoittajana G. Enwald.

1936

2018

Viittaus

Enwald, Gustaf, “Vanhoista kätköistä : Tietoja eräiden Kajaanin entisten virkamiesten rikoksista,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/125959.

Vanhoista kätköistä. Tietoja eräiden Kajaanin entisten virkamiesten rikoksista.pdf