Aktiebolaget Metvikens Mekaniska Verkstad

Onkilahden Konepaja Osakeyhtiö

Kuvaus

Vuoden 1917 alusta omistaa Onkilahden Konepaja Osakeyhtiö kaksi konepajaa ja teknokemiallisen tehtaan Waasassa. Yhtiö osti nim. ensin Waasan Konepajan ja sitten Waasan Tekno-Kemiallisen Tehtaan, jotka senjälkeen ovat saman johdon alaisia kuin Onkilahden Konepajakin, mutta harjoitetaan niiden liikettä erikoisena liikkeenhaarana toiminimellä Waasan Myllylaitos- ja Myllynkivitehdas. Näiden kolmen yrityksen kehitys esitetään seuraavassa.
12.9.1917
Onkilahden Konepaja
Waasan Tekno-Kemiallinen Tehdas
Waasan Konepaja
Sedan början af år 1917 är Aktiebolaget Metvikens Mekaniska Verkstad innehafvare af två mekaniska verkstäder och en teknokemisk fabrik i Wasa. Bolaget öfvertog namligen genom köp först Wasa Mekaniska Verkstad och sedan Wasa Teknokemiska Fabrik, hvilka härefter stå under samma ledning som Metvikens Mekaniska Verkstad, men drifvas som en skild bransch under firmanamnet Wasa Kvarnverks- och Kvarnstensfabrik. De tre företagens utveckling skildras här nedan.
12.9.1917
Metvikens Mekaniska Verkstad
Wasa Tekno-Kemiska Fabrik
Wasa Mekaniska Verkstad

1917

pdf

Teksti

Metvikens mekaniska verkstad
Onkilahden konepaja

painettu osajulkaisu

Viittaus

“Aktiebolaget Metvikens Mekaniska Verkstad,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 24. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/126550.