Joensuun suomalainen lyseo : kertomus lukuvuodesta 1917-1918

Kuvaus

Suomen alkeisoppilaitosten uudistusten takia Joensuun klassillinen lyseo muuttui Joensuun suomalaiseksi lyseoksi. Keisari vahvisti tätä koskevan asetuksen 11.9.1914. Suomen saadessa itsenäisyyden vuonna 1917 Suomen Senaatti määräsi Koulutoimen Ylihallituksen laatimaan maan alkeisoppilaitoksille uuden väliaikaisen lukusuunnitelman. Suomen Senaatti hyväksyi sen 13.6.1917, ja sitä käytettiin lukuvuoden 1917-1918 opetussuunnitelmana.
Kansalaissota vaikutti myös koulun toimintaan. Sodan vaikutuksista on kerrottu vuosikertomuksessa 1917-1918.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – PKKO 38.505 JOE

1918

63 s.; 14 x 22 cm

Viittaus

Wegelius, K. A., “Joensuun suomalainen lyseo : kertomus lukuvuodesta 1917-1918,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132145.