Joensuu 50 vuotta : juhlapuhe

Kuvaus

Venäjän keisari Nikolai I perusti Joensuun kylän paikalle kaupungin vuonna 1848. Väkiluku kasvoi ensimmäisinä vuosikymmeninä nopeaa tahtia, kun kaupunkiin virtasi käsityöläisiä ja kauppiaita. Rakennuksia nousi ruutukaavalle Gyldénin asemakaavaa noudattaen.

Vuonna 1898 kaupunki vietti 50-vuotisjuhlaansa. Juhlapuheen piti kirjailija ja suomentaja Walter J. Snellman. Hän toimi Joensuussa myös oppikoulun opettajana. Viimeksi Snellman oli Helsingin suomalaisen normaalilyseon klassisten kielten yliopettajana 1930–1934. Snellman sai professorin arvonimen 1947.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – Pienpainatteet – 9: HISTORIA

29.11.1898

16 s.
9,5 x 14 cm
Käsin lisäys: Herra kultaseppä A. Björkman ystävyydellä Walter J. Snellman

Viittaus

“Joensuu 50 vuotta : juhlapuhe,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132184.