Hautajaiskutsu : Kauppias J. Filipoff

Kuvaus

Kauppias Jakob Filipoff syntyi Impilahdella. Ennen saapumistaan Joensuuhun hän toimi kauppiaana Sortavalassa.  Joensuussa Filipoff toimi aluksi kauppias Mustosen kirjanpitäjänä ja päämyyjänä. Filipoff, eli Ukko Vilipohvin kauppa toimi osoitteessa Torikatu 10 ja menestyi varsin hyvin. Ehkä tähän oli syynä se, että muistitiedon mukaan kauppias ei suvainnut tinkimistä eikä suostunut edes lainaamaan hienoja kiesejään kenraalikuvernööri von Bergin käyttöön.

Lähde

Joensuun seutukirjaston maakuntaosasto – Pienpainatteet – 99: HENKILÖ- JA SUKUHISTORIA – Sijainti: Hiltunen-suku

7.2.1911

Osoitettu: Rouva Anna Hiltunen tyttärineen
Käsin: Torik. 10 (vainajan koti)

Viittaus

“Hautajaiskutsu : Kauppias J. Filipoff,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 25. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132309.