Joensuun Vapaaopisto työkautena 1933-34

Kuvaus

Joensuun vapaan kansansivistystyön alku ja myös Joensuun Vapaaopiston juuret olivat kansantajuisessa luento- ja kurssitoiminnassa jo 1860-luvulta lähtien. Rafael Engelberg teki aloitteen luentotoiminnan muuttamiseksi varsinaiseksi opistoksi Ylioppilaiden kansanvalistustoiminnan keskusvaliokunnan nimissä.

Opiston säännöt hyväksyttiin 15.2.1920, ja opisto aloitti toimintansa Joensuussa 7.11.1920. Siitä ryhdyttiin käyttämään nimeä Joensuun Vapaaopisto.

Aluksi opisto toimi sivutoimisen johtajan ja johtokunnan turvin, kunnes vuonna 1922 opistolle haettiin päätoimista johtajaa. Hakijoiden joukosta ensimmäiseksi johtajaksi valittiin Olla Teräsvuori 1.9.1922 alkaen. Hän hoiti virkaa vuoden 1933 syksyyn saakka.

Lähde: Erkki Kinnunen: Olla Teräsvuori 1888-1953

Julkaisussa kerrotaan Joensuun Vapaaopiston toiminnasta lukukaudelta 1933-1934. Olla Teräsvuori oli johtajana ja johtokunnan jäsenenä 31.8.1933 saakka. Opiston v.a. johtajana toimi 1.9.1933 lähtien Jussi Turunen.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – PKKO 38.6 JOE

1934

10 s.; 15 x 22 cm

Viittaus

Turunen, Jussi, “Joensuun Vapaaopisto työkautena 1933-34,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132461.