Vapaussodan päättymisen 40-vuotisjuhla : ohimarssin kartta

Kuvaus

Kansalaissodan päättymisen maakunnallinen 40-vuotisjuhla järjestettiin 15.5.1958. Ohjelmassa oli mm. seppeleiden lasku ja paraati. Esiintyjälistalta löytyy seuraavia nimiä: tervehdyssanat kansanedustaja Raino Hallberg, Joensuun mieslaulajat johtajanaan Ilmari Harju ja Varuskunnan soittokunta. Paikalla olivat myös jääkärikenraalim. E. Raappana, jääkärieversti A. R. Sainio ja jääkärikenraali L. Oesch. Hartauden piti rovasti Antti Kukkonen ja puheen invalideille kapteeni Ossian Lavola.

Ohimarssin lähtöpaikkana oli kauppatori. Sieltä marssi kulki reittiä Siltakatu - Kirkkokatu - Koskikatu - Rantakatu - Ilosaari.

15.5.1958

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto; Pienpainatteet; 9: HISTORIA

Viittaus

“Vapaussodan päättymisen 40-vuotisjuhla : ohimarssin kartta,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132612.