Joensuun kaupungin puhelinluettelo 1938

Kuvaus

Joensuun kaupungin puhelinluettelo vuodelta 1938 tilaajien nimen mukaan aakkosittain ja numeroittain. Lopussa on myös luettelo Pohjois-Karjalan maaseudulla olevien tilaajien puhelinnumeroista.

Puhelinkeskukset olivat tuohon aikaan käsivälitteisiä. Sentraalisantrat yhdistivät puhelut, Joensuussa se tapahtui Joensuun puhelinlaitoksen keskusasemalta. Puhelinverkon automatisointi alkoi Suomessa Helsingissä 1922, maaseutukeskuksissa vasta 1950-luvulla. Automatisointi oli kaikilta osin valmis vuonna 1980. Sen jälkeen alkoi puhelinverkon digitalisointi.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – PKKO 69.703 JOE

1938

Mittasuhteet

VIII, 46, 30 s., lisäksi mainossivuja; Numeronmukaisia sivuja puuttuu 1-2, viimeinen puhelinnumero on 673.; Sisältää 2 käsinkirjoitettua sivua.

Viittaus

“Joensuun kaupungin puhelinluettelo 1938,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132832.