Joensuun kaupungin puhelinluettelo

Kuvaus

Kirjaston maakuntaosaston vanhin painettu puhelinluettelo on vuodelta 1922. Se sisältää Joensuun kaupungin puhelinnumerot tilaajan mukaan aakkosittain sekä numerojärjestyksessä. Lopussa on myös luettelo maaseudulla olevista keskusasemista ja heidän tilaajiensa puhelinnumerot.

Puhelinkeskukset olivat tuohon aikaan käsivälitteisiä. Sentraalisantrat yhdistivät puhelut, Joensuussa se tapahtui Joensuun puhelinlaitoksen keskusasemalta. Puhelinverkon automatisointi alkoi Suomessa Helsingissä 1922, maaseutukeskuksissa vasta 1950-luvulla. Aurtomatisointi oli kaikilta osin valmis vuonna 1980. Sen jälkeen alkoi puhelinverkon digitalisointi.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – PKKO 69.703 JOE

1922

72 s., lisäksi mainossivuja; Sisältää myös käsinkirjoitettuja nimiä; 15 x 22 cm

Viittaus

“Joensuun kaupungin puhelinluettelo,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 17. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132833.