Satu Sallisesta

Satu Sallisesta

Kuvaus

Jaakko (Jacob) Fredrik Lagervall (ent. Oxeman, 1787—1865) syntyi Kontiolahdella. Hän oli majuri ja suomalainen näytelmäkirjailija. Lagervallin vanhemmat olivat Kontiolahden kappalainen Fredrik Johan Oxman ja Hedvig Katharina Brusin. Lagervall otti osaa Suomen sotaan kersanttina vuosina 1808—1809 ja julkaisi sodasta muistelmateoksen En Karelsk jägares sorgliga minnen. Hänen kirjoittamansa näytelmä Ruunulinna (1834), joka on mukaelma Shakespearen Macbethista, on ensimmäinen suomenkielinen murhenäytelmä. Lagervall on varhaisin pohjoiskarjalainen kirjailija.

Kirja Satu Sallisesta on runomuotoinen, kalevalamittaan kirjoitettu kertomus.

Kansalliskirjasto – Kopio: Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – PKKO 82.2 LAG

1831

32 s. ; 10 x 20 cm

Viittaus

Lagervall, Jakob Fredrik, “Satu Sallisesta,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 25. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132922.