Nousiaisten kunnan vaakuna

Nousiaisten vaakuna on Nousiaisten kunnan tunnus.

Vaakunan aihe viittaa Suomen ja 1200-luvulla rakennetun Nousiaisten kirkon suojeluspyhimykseen Pyhään Henrikiin, joka kuvataan vaakunassa polkemassa piispanistuimeltaan murhaajaansa Lallia.

Vaakunan selitys on ”punaisessa kentässä piispanistuimella istuva Pyhä Henrik, joka polkee jaloillaan kirves kädessä maassa makaavaa miestä (Lallia), kaikki kultaa.”

Vaakunan on suunnitellut Olof Eriksson, ja Nousiaisten kunnanvaltuusto hyväksyi sen kokouksessaan 21. maaliskuuta 1961. Sisäasiainministeriö vahvisti vaakunan käyttöön 26. kesäkuuta samana vuonna.

(Suomen kunnallisvaakunat, 1982 ja Kansallisarkiston digitaaliarkisto)

2014

Nousiaisten kunnankirjasto

Nousiaisten kunnan kokoelma.

Kaupallinen käyttö kielletty.

Viittaus

“Nousiaisten kunnan vaakuna,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/133913.