Erhetyksen Waikutus, elli Lapsen Murha

Erhetyksen vaikutus eli Lapsen murha

Kuvaus

Erhetyksen waikutus elli lapsen murha on kertomus nuoren ja viattoman Teresian lankeemuksesta. Tällä kirjallaan kirjailija tahtoi taistella "sitä julmaa ja kauhistavaa murhan syndiä vastaan, johon moni sala-wuoteuteen horjahtanut onneton nainen on uupunut äitinä tuskaisessa tilassansa". Murhe, kipu ja "houraus" saavat kertomuksen tytön tukehduttamaan lapsensa heti synnytyksen jälkeen, ja hän kuolee itsekin muutaman päivän kuluttua surkeassa tilassa, sillä hän pitää syntiänsä suurempana kuin Jumalan armoa. Kertomus päättyy Juteinin runoon Oma tundo.

1827

Lähde

Julkaistu kirjana: Wiipurissa : (And. Cederwallerin kirja-painossa), 1827. http://www.rahasto.kansalliskirjasto.fi/pelastakirja/digitoidut.php?id=224

Viittaus

Juteini, Jaakko, “Erhetyksen Waikutus, elli Lapsen Murha,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134227.