Hämeenlinnan verkatehdas

Kuvaus

Hämeenlinnan verkatehtaan alueen rakennuksiin 1920-luvulla kuuluivat etualalla näkyvän kutomon lisäksi jugendtyylinen kolmikerroksinen konttorirakennus ja samoihin aikoihin valmistuneet tehtaan isännöitsijän ja teknillisen johtajan huvilat lähempänä Vanajaveden rantaa. Matalan kutomon takana näkyy vuonna 1914 valmistunut kolmikerroksinen karstalankakehräämö, joka piti sisällään kehruusalin ja tilavan varaston. Lisäksi kutomon lounaispuolella oli jo 1800-luvun puolella valmistunut yhdistetty värjäämö- ja korjauspajarakennus, joka ei näy kuvassa.

2015-04

1 postikortti, vaaka. 9 x 14 cm

Viittaus

“Hämeenlinnan verkatehdas,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 27. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134362.